Fragt 29kr ♡ Fri fragt over 699 ♡ 

Din garanti for bæredygtig produktion

Hos Relove Kids går vi meget op i at samarbejde/forhandle mærker som har miljø certificeringer, da vi gerne vil have de skal leve op til vores høje krav til bæredygtig produktion. Relove kids siger nej tak til farlige kemikalier, og farvestoffer. Vi går ind for økologi, og kun det bedste er godt nok, da vi skal passe på vores jord og hinanden. Vi anbefaler at man køber bæredygtigt tøj, hvor der både er taget hensyn til miljøet, dem der producere det, og ikke mindst slutproduktet. Da vores børn gerne skulle gå i tøj unden tungmetaller, farvestoffer eller andre farlige kemikalier.

 

GOTS certificering

Bag GOTS er organisationen Global Organic Textile Standard. GOTS er en international økologisk mærkning af tøj og tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus. For at blive GOTS certificeret er det et krav, at mindst 95 procent af materialet er økologisk. Der er desuden strenge krav til en lang række processer i hele værdi- og forsyningskæden. Lige fra forarbejdning, produktion, indpakning, mærkning, handel og forsendelse. Derudover der både miljømæssige krav og krav om social ansvarlighed.

Her er en liste over de forskellige krav der er, for at at blive GOTS certificeret.  

 

Miljø kriterier

  • Der er forbud mod at bruge en lang række skadelige kemikaler i den kemiske forarbejdning, som fx tungmetaller, nikkel, krom, PVC, formaldehyd. Derudover skal alle kemikalier, som fx farvestoffer opfylde en række kriterier for at blive godkendt i produktionen.
  • Der må ikke bruges klor i blegning af tekstiler.
  • Alle producenter skal have en miljøpolitik, som indeholder krav til håndtering af spildevand og affald.
  • Emballage, papir og pap må ikke indeholde PVC og hangtags skal fx være fremstillet af genbrugspapir eller -pap eller være certificeret efter FSC.

Social ansvarlighed

  • Arbejderne skal frivilligt udføre arbejdet – og der må ikke forekomme tvang eller umenneskelig behandling.
  • Der skal være sikre og hygiejnisk arbejdsforhold.
  • Der må ikke bruges børnearbejde.
  • Mindsteløn skal være fastsat 
  • Tidligere mærkninger har kun haft fokus på slutproduktet. GOTS fokuserer på alle led lige fra landmanden, der producerer bomuld til slutbrugeren, der til sidst kasserer produktet.
  • Der er krav om inspektioner i både landbrug, produktion og ved transport

 

Læs mere om GOTS

 

 

OEKO-TEX standard 100

OEKO-TEX standard 100 er et uafhængigt produktmærke, for alle typer tekstiler, og har tilnavnet "Tiltro til tekstiler".

Hvis et produkt er certificere med OEKO-TEX standard 100 mærket, betyder det at hele produktet er blevet testet for skadelige stoffer på et laboratorium, også f.eks. lynlåse, knapper, sytråd. OEKO-TEX®-kravene er langt mere omfattende end lovgivningens, og de afhænger af hvor tæt på kroppen tekstilerne er i brug. Jo mere kontakt med huden, desto strengere krav. Der er særligt strenge krav til de produkter, der bruges af børn op til tre år. Test og kontrol er uvildig og foretages kun af et af de 18 godkendte OEKO-TEX® institutter. Det øger troværdigheden og mindsker risikoen for fejl. Så er et stykke tøj certificere med OEKO-TEX 100, så er du sikker på der ikke er nogle skadelig stoffer i tøjet. 95% af alle mærker som Relove Kids har samarbejde med, er som minium certiferteret med OEKO-TEX standard 100 mærket.  

 

Læs mere om OEKO-TEX standard 100

 

 

Læs mere om hvordan de forskellige mærker vi forhandler, har fokus på bæredygtighed og certificeringer her

 

WHEAT

MONSIEUR MINI

PETIT PIAO 

GRO

LALABY

LIL'ATELIER

MINI A TURE 

BONÉT ET BONÉT

FUB

AS WE GROW

MÜSLI

SERENDIPITY

THE SIMPLE FOLK

GRÖDO STRUMPF