Danskerne er storforbruger af tøj

Vi danskere er en af de befolkningsgrupper, der køber mest tøj, og faktisk er vores forbrug af tøj steget med 30 % over det seneste årti. Vi køber i gennemsnit 16 kg tøj om året, og med 5,7 millioner indbyggere, vil det sige vi indkøber lidt over 91.200 tons tøj om året.
Det er rigtig meget tøj, og især når vi i gennemsnittet lader 30 % af det hænge i vores garderobe skabe. Vi bruger det desværre ikke, og når der så ikke længere er noget skabsplads at gøre godt med, så smider vi tøjet ud i skraldespanden. 80 % af det tøj, som vi smider ud, har stadig 80 % tilbage af sin egentlige levetid. Det er ærgerligt når man tænker på at fx hver gang en T-shirt bliver genbrugt, sparer du miljøet for den omgang kemikalier og CO2-udledning, der ville have fulgt med produktionen af en ny.

En af grundene til vi skiller os af med det efter så kort tid, hænger sammen med den hurtige mode, som er opstået. Før i tiden udkom der 2-4 tøj kollektioner om året, nu udkommer der op til 24 kollektioner om året. Kvaliteten af tøj var også højere engang, så derfor passede vi bedre på det. For i det tøjet bliver hurtigere slidt, vil behovet for at skifte ud i garderoben også være større. Så undgå det hurtige modetøj, og brug dine penge på lækkert kvalitets tøj, så holder både din garderobe, og vores jordklode længere, idet produktionen her tit er forbundet med endnu mere forurening, end ved produktioner af de lidt dyrere mærker. Selvom det hurtig modetøj er billigst på kort sigt, så er det ikke den billigste løsning på lang sigt.